Château d´Estoublon ny leverantör till Supékort

2011-10-22 - NORRKÖPING
Supékort tar in den världsberömda olivoljetillverkaren
Château d´Estoublon i sortimentet, deras oljor hittar man i världens mest exklusiva varuhus som Harrods, Galeries Lafayette och Le Bon Marché.
Château d´Estoublon lanserades på Restaurang B.A.R. på Blasieholmen i Stockholm under 2010. Stjärnkocken Henrik Norström skapade flera olika små rätter där de olika olivoljesmakerna får komma till sitt fulla uttryck. Ägarna till Château d’Estoublon Valérie och Rémy Reboul berättade om sitt arbete med olivodlingarna och om den unika flaskan.

Château d´Estoublon är en handplockad, ekologisk, kallpressad jungfruolja med benämningar som ”Vierge Extra Monovariétale” och ”A.O.C. Vallée des Baux de Provence”. Oljan kommer i fem smaker utifrån de olika olivsorterna som odlas samt i en blandvariant. Varken tillsatser eller raffinering används i den helt mekaniska processen. Oliverna som ligger till bas för oljan i den svenska lanseringen plockades för hand mellan 4 november och 20 december 2010, de kallpressades inom 24 timmar och oljan som därefter lades på fat tappades upp på flaska i slutet av mars 2011.


Château d´Estoublon, som årligen tar fram prisbelönta viner, oljor och kryddor, ägs och drivs av Valérie och Rémy Reboul. Valérie, som kommer från den schweiziska familjen som äger klockmärket Breitling, ansvarar för olivoljan och kvalitetssäkrar personligen i alla led.


- Min vision är att kunna ge bort en förstklassig olivolja på samma sätt som man ger bort en flaska Grand Cru. Att designen på den unika flaskan lever upp till oljans utsökta smak har varit viktigt för mig, säger Valérie Reboul, ägare till Château d’Estoublon.


Château d´Estoublon säljs idag bland annat på Harrods, Galeries Lafayette och Le Bon Marché.


Château d´Estoublon

Valérie och Rémy Reboul


Köp gåvokort
Om Supekort Profile
Våra gåvokort
Övriga gåvokort
Tilläggstjänster
Kundservice