Pressmeddelande Båstad, 20 augusti 2008

2008-08-21 - NORRKÖPING
Supékort köper 50% av aktierna i Newport Collection AB
Pressmeddelande Båstad, 20 augusti 2008 Ny ägare i Newport Collection AB. Newport Collection meddelar idag att Supékort köper 50% av företaget. Newport Collection planerar en europeisk expansion och börsnotering
inom 4 år.

Newport Collection är ett svenskt företag som driver och utvecklar ett livsstilsvarumärke med tidlös och klassisk design, inspirerad av New England på USAs östkust. Bolaget designar, marknadsför och utvecklar livsstilsprodukter i form av hemtextilier och kläder positionerade i det högre kvalitetssegmentet. Försäljningen sker idag främst genom olika återförsäljare inom profilbranschen. Profilbranschen omsatte år 2007 hela 8 miljarder kronor i Sverige. Newport Collection omsatte år 2007 12 miljoner kronor, exempelvis såldes ca 90 000 bäddset. Newport Collection uppskattas nå en omsättning om 20 miljoner kronor år 2008.

För de fem kommande åren räknar Newport Collection med en trettioprocentig tillväxt per år samt en börsintroduktion. Försäljningschef Kristina Hammarsten håller i lanseringen av Newport Collection i detaljhandeln som kommer att ske i hela Skandinavien under år 2009. Kristina Hammarsten kommer närmast från New Wave Group.

Bo-Wilhelm Horndahl har lång erfarenhet av gåvokorts- och profilbranschen. 1998 grundade han företaget Supékort som idag är ett av Europas ledande gåvokortsföretag inom B2B-gåvor. Bland bolagets kunder finns Swedbank, Lantmännen, AMS, Scania, Telia och Ericsson.

"Att få in Supékort som partner kommer att stärka oss som bolag då vi får in deras kompetens med logistik, orderhantering och Back Office," säger Pär Widmark, som grundade Newport Collection 1996. "Newport Collection kommer att kunna växa snabbare, och vi som grundare kan koncentrera oss på att utveckla varumärket och designen av produkterna." Pär Widmark kommer från reklambranschen där han bland annat arbetat med varumärken som Absolut Vodka och Svenska Spel. Pär Widmark sålde reklamverksamheten i början av 2000-talet och byggde det exklusiva boutiquehotellet Claerencegården i Båstad. Som kuriosa kan nämnas att Pär Widmark som första europé spelade på de Topp 100 bästa golfbanorna i världen (Golf Magazine ranking 2005).

"Jag ser med spänning fram emot att involveras i Newport Collection - jag ser stor potential för bolaget både inom B2B-gåvor och i detaljhandeln", säger Bo-Wilhelm Horndahl. "Då Newport Collection är den enda aktören med B2B-gåvor i klassisk New Englandstil tror jag att vi med stor framgång kan utveckla företaget inom hela Europa. "

För frågor om Newport Collection, vänligen kontakta:

Pär Widmark: 0707-70 57 09


Presskontakt: Johan Rönn, MS&L PR 0707-66 14 49

Newport Collection är ett svenskt företag som driver och utvecklar ett livsstilsvarumärke med tidlös och klassisk design inspirerad av New England. Bolaget designar och marknadsför livsstilsprodukter i form av hemtextilier och kläder positionerade i det högre kvalitetssegmentet. Newport Collection omsatte 2007 12 miljoner kr och har idag 100 utvalda återförsäljare i Sverige. Styrelsens säte är i Norrköping.Köp gåvokort
Om Supekort Profile
Våra gåvokort
Övriga gåvokort
Tilläggstjänster
Kundservice